Trumling

Vi är specialister inom trumling

trumling

Vår erfarenhet inom trumling gör oss till en pålitlig partner för att grada av eller blanktrumla detaljer och komponenter av hög kvalitet.

Vårt dedikerade team av erfarna tekniker och operatörer arbetar noggrant för att säkerställa att varje detalj uppfyller toleranser och kvalitetsstandarder. Med fokus på effektivitet och noggrannhet levererar vi skräddarsydda lösningar som möter våra kunders höga förväntningar inom trumling. 

Fördelar med Trumling

Ytbehandling och Polering: Trumling möjliggör effektiv ytbehandling och polering av material. Genom friktionen mellan arbetsstycken, slipmedel och vätska i den roterande trumman uppnås en jämn och förfinad yta på komponenterna, vilket förbättrar estetiken och känslan av produkten. 

Avrundning av Kanter och Hörn: En av fördelarna med trumling är dess förmåga att avrunda skarpa kanter och hörn på arbetsstycken. Detta är särskilt användbart för att eliminera farliga kanter och förbättra säkerheten på komponenter, samtidigt som det ger en mer estetiskt tilltalande finish. 

Förbättrad Slitstyrka: Trumling kan öka slitstyrkan på material genom att skapa en komprimerad och förstärkt yta. Detta är särskilt fördelaktigt för komponenter som utsätts för slitage och kan öka livslängden på produkter. 

Jämnhet och Konsistens: Processen med trumling resulterar i jämn och konsistent bearbetning av arbetsstycken. Detta gör det möjligt att uppnå hög precision och repeterbarhet i ytfinishen på komponenter, vilket är viktigt inom många tillverkningsområden. 

Vad är Trumling? 

Trumling är en bearbetningsmetod som används för att förbättra ytkvaliteten och formen på material, oftast metalliska eller icke-metalliska komponenter. Processen involverar att placera arbetsstycken, tillsammans med slipmedel och ibland en vätska, inuti en roterande trumma eller tunna. När trumman roterar skapar friktionen mellan arbetsstyckena och slipmedlet en slipande effekt, vilket leder till slipning, polering och avrundning av kanter.

Trumling används för att uppnå olika resultat, inklusive förbättrad ytfinish, avrundning av kanter och hörn, samt ökad slitstyrka på material. Denna metod är särskilt användbar inom tillverkningsindustrin för att förbättra estetiken, funktionen och hållbarheten hos olika komponenter och produkter. Trumling används inom olika sektorer, från smyckestillverkning till tillverkning av maskindelar.

Material vi kan trumla

  • Aluminium  
  • Stål  
  • Koppar  
  • Mässing  
  • Rostfri plåt