Tjänster

Vi är specialister inom plåtsbearbetning

Specialist

Cahbo produkter

Vår produktion

Vi har en komplett utrustning för plåtbearbetning i små och stora serier.
Trots att vår inriktning är specialiserad mot plåtbearbetning med hjälp av stansmaskiner, kantpressar och fasta verktyg, är vi en komplett leverantör tack vare samarbete med företag som har unik kompetens inom sitt område, till exempel ytbehandlingsexperter, svarv- och frässpecialister och elektronikmontageföretag.

Våra kunder har stora krav på kvalitet, leveransprecision, korta ledtider, hög servicenivå och låga priser, vilket gör att vi ständigt sporras att utvecklas.

För att möta dessa krav vidareutvecklas personal, produktionsutrustning och verktyg för planering av produktionen. Vi har naturligtvis ett kraftfullt MPS-system i nätverk för styrning av produktion, från offert till order.

Vår kompletta maskinpark gör att vi kan erbjuda det mesta inom plåtbearbetning 

Laserskärning 

Laserskärning är en teknik där en laserstråle används för att skära genom olika material. En laser avger en koncentrerad ljusstråle som kan fokuseras på ett extremt litet område, vilket gör det möjligt att skära genom material med hög precision. Vi kan skära metall med en tjocklek på upp till 20mm i kolstål och 15mm i aluminium respektive rostfritt material. 

Plåtstansning 

Stansning av plåt är en central process inom vår tillverkning. Med våra stansmaskiner kan vi stansa material så som stål, rostfritt, aluminium, koppar och mässing. Processen innebär att en maskin används för att skära eller forma plåten enligt en specifik design eller mönster. Detta görs genom att ett stansverktyg pressas mot plåten, vilket skapar ett rent och exakt skuret eller format objekt. 

Stansning av plåt har många fördelar, inklusive hög precision, snabb produktionshastighet och möjligheten att skapa komplexa geometrier. Det används inom en rad olika branscher, inklusive fordonsindustrin, elektronik, byggindustrin och tillverkning av hushållsapparater.  

Kantpressning 

Med hjälp av fem stycken kantpressar kan vi böja plåten efter ert specifika behov. Kantpressning är en process inom plåtbearbetning som används för att böja och forma plåt. Denna teknik utförs med hjälp av en maskin kallad kantpress, som applicerar kraft för att böja plåten i olika vinklar och former. Kantpressning är oumbärlig inom tillverkningsindustrin och används för att skapa komponenter för fordon, elektronik, byggnader och många andra tillämpningar. 

Excenterpressning 

Excenterpressning är en process inom metallbearbetning där en excenterpress används för att skära, forma eller stansa material. Denna mekaniska maskin fungerar genom att omvandla roterande rörelse till en linjär rörelse, vilket gör det möjligt att applicera kraft på materialet. Excenterpressar används för att producera en mängd olika komponenter inklusive plåtdetaljer och stansade produkter. Processen är känd för sin höga hastighet och precision, vilket gör den idealisk för massproduktion.  

Maskinpark

FIBERLASERMASKIN

TRUMPF TruLaser 3030, Fiberlaser 3kW

STANSMASKIN

TRUMPF TruPunch 5000 med SheetMaster och TrumaTool

CAD

SolidWorks
Fusion 360

CAM

TruTops Boost
Production Designer

KANTPRESSAR

Amada HFE-3i 100 ton 3m
Amada HFE-M2 100 ton 3m
Amada HG-5020 50 ton 2m
Amada Promecam ITPS 50 ton 1,2m
Amada Promecam 25 ton

DRAGPRESS

Lagan 135 DL, 260

EXCENTERPRESSAR

5 st, 10-100 ton

SVETSUTRUSTNING

Mig-Mag, Tig, Gas
Material: Aluminium, Rostfritt, Stål

PUNKTSVETS

2 st

VÅTGRADNINGSMASKIN

Lissmac SMW 533

GRADSAX

Amada Promecam GPN 425

RÖRBOCKNINGSMASKIN

CBC UNI 70 C

NITMASKIN

2 st Haeger

RIKTVERK

1 st ARKU RM 3060

PATERNOSTERVERK

Kardex Megamat 350

 

Lissmac SMW355

Lissmac SMW 355

CBC UNI 70 C
CBC UNI 70 C
csm TruLaser 3030 fiber L95 product picture b7e5fd9bfa 5284284df4 e1712753706337

Trumpf TruLaser 3030

Trumpf 500
Trumpf 5000
Amada HFE M2

Amada HFE-M2

fotop1

Haeger