Excenterpressning

Vi är specialister inom excenterpressning

specialist

Vår erfarenhet inom excenterpressning gör oss till en pålitlig partner för att skapa detaljer och komponenter av hög kvalitet. Med excenterpressar kan vi pressa plåten i olika former med hög precision och noggrannhet. 

Oavsett om det handlar om enkla eller mer komplexa former, kan vi på Cahbo möta dina specifika behov. Vårt dedikerade team av erfarna tekniker och operatörer arbetar noggrant för att säkerställa att varje detalj uppfyller toleranser och kvalitetsstandarder. Med fokus på effektivitet och noggrannhet levererar vi skräddarsydda lösningar som möter våra kunders höga förväntningar inom excenterpressning. 

Amada HFE M2

Fördelar med Excenterpressning  

Hög produktionshastighet: Excenterpressar genererar höga produktionshastigheter, vilket är idealiskt för effektiv storskalig tillverkning. Den excentriska rörelsen möjliggör snabba ned- och uppåtgående rörelser, vilket minimerar cykeltiderna för bearbetningsstegen.

Precision och upprepbarhet: Excenterpressar är konstruerade för att ge hög precision i bearbetningen, vilket möjliggör konsekventa och upprepbara resultat. Detta är särskilt viktigt för tillverkning av komponenter där exakthet är avgörande för att uppfylla toleranskrav.

Mångsidighet i bearbetning: Excenterpressar kan användas för olika bearbetningsmetoder, inklusive stansning, prägling, formning och klippning. Denna mångsidighet gör det möjligt att skapa olika detaljer och komponenter med samma maskin, vilket ökar effektiviteten.

Kostnadseffektivitet: Excenterpressning är ofta kostnadseffektiv, särskilt vid storskalig produktion. Den höga produktionshastigheten och precisionen minskar arbetskraftskostnaderna, vilket möjliggör ekonomisk produktion. Dessutom är excenterpressar hållbara och kräver minimalt underhåll, vilket bidrar till kostnadseffektiviteten.

Vad är excenterpressning? 

Excenterpressning är en avancerad mekanisk bearbetningsteknik som omvandlar roterande rörelser till linjära för att effektivt forma och bearbeta plåtmaterial. Med hjälp av en excentermekanism uppnås hög produktionshastighet och precision, vilket gör metoden särskilt lämplig för tillverkning av komplexa detaljer i stora volymer.

Den excentriska rörelsen möjliggör snabba upp- och nedåtgående rörelser, vilket effektiviserar bearbetningstiderna. Excenterpressning används brett inom olika industrier, inklusive fordonssektorn och metallbearbetning, där behovet av noggranna och upprepbara resultat är avgörande.

Dess kostnadseffektivitet och mångsidighet gör excenterpressning till en central komponent inom modern tillverkning, där den kombinerar precision, hög produktionshastighet och kostnadseffektivitet och därigenom spelar en nyckelroll för att skapa högkvalitativa komponenter i stor skala.

Material vi kan pressa/bocka

  • Aluminium  
  • Stål  
  • Koppar  
  • Mässing  
  • Rostfri plåt