Kantpressning

Vi är specialister inom kantpressning

Kantpress

Vår erfarenhet inom kantpressning gör oss till en pålitlig partner för att skapa detaljer och komponenter av hög kvalitet. Med våra 5 kantpressar kan vi böja plåten i olika vinklar och former med hög precision och noggrannhet. 

Oavsett om det handlar om enkla böjningar eller komplexa former, kan vi på Cahbo möta dina specifika behov. Vårt dedikerade team av erfarna tekniker och operatörer arbetar noggrant för att säkerställa att varje böjning uppfyller toleranser och kvalitetsstandarder. Med fokus på effektivitet och noggrannhet levererar vi skräddarsydda lösningar som möter våra kunders höga förväntningar inom kantpressning. 

Fördelar med kantpressning 

  • Snabbaste och effektivaste metoden för att böja och bocka plåt.  
  • Kantpressning kan böja och bocka olika vinklar i plåten, vilket ger möjlighet att skapa komplexa former och detaljer.     
  • Möjligheten att skapa olika böjningar och vinklar ger konstruktörer och ingenjörer större frihet att skapa komplexa och tåliga komponenter. 

Vad är kantpressning/kantbockning? 

Kantpressning är en process inom metallbearbetning där en maskin kallad kantpress används för att böja plåt i olika vinklar och former. Denna teknik möjliggör skapandet av böjda eller vinklade detaljer från plåt, som kan användas för en mängd olika ändamål inom tillverkningsindustrin. 

En kantpress består vanligtvis av en övre ram och en nedre stödplatta. Plåtstycket placeras mellan dessa två delar, och när kantpressen aktiveras, appliceras tryck på plåten från den övre ramen med hjälp av verktyg som kallas verktygskaviteter. Detta tryck böjer plåten i önskad vinkel eller form. 

Kantpressar kan vara manuella, hydrauliska eller CNC-styrda (datornumerisk styrning), och de är utrustade med olika verktyg och funktioner för att möjliggöra olika böjningar och skapa komplexa former eller komponenter. Kantpressning är en viktig process inom plåtbearbetning och används för att skapa allt från enkla böjda plåtdelar till avancerade och komplicerade detaljer. 

Material vi kan pressa/bocka 

  • Aluminium  
  • Stål  
  • Koppar  
  • Mässing  
  • Rostfri plåt