Stansning av plåt

Vi är specialister inom plåtstansning

stansning

Vi på Cahbo är specialiserade på stansning av plåt och plåtbearbetning. Vår avancerade teknik och omfattande erfarenhet gör oss till din föredragna partner inom olika branscher. Med vår breda maskinpark skapar vi plåtdetaljer och komponenter som uppfyller de strängaste specifikationerna. 

Cahbo Produkter är kända för sin noggrannhet och repeterbarhet, vilket är avgörande i många tillverkningsprocesser. Vi hanterar olika typer av plåt såväl som storlekar och vårt expertteam är skickligt på att optimera stansningsprocessen för att uppnå bästa möjliga resultat. Oavsett om det handlar om enkla stansade delar eller komplexa plåtkomponenter, kan vi leverera högkvalitativa produkter som uppfyller dina specifika behov. 

Vad är stansning av plåt och hur går det till? 

Stansning av plåt är en process inom plåtbearbetning som används för att skapa hål, former och mönster i plåten genom att skära eller pressa det med hjälp av ett stansverktyg. Processen utförs i flera steg: 

Förberedelse: Först väljs plåtmaterialet som ska stansas och arbetsstycket placeras i stansmaskinen. Stansverktyget består av två delar: en övre del som innehåller stansverktyget och en nedre del som fungerar som en stödplatta. 

Ställ in stansverktyget: Stansmaskinen justeras så att stansverktyget är korrekt positionerat ovanför plåtstycket. 

Stansningsprocess: När stansmaskinen aktiveras, sänks det övre stansverktyget med kraft och skär eller pressar igenom plåten. Detta skapar ett hål eller form i plåten enligt stansverktygets design. 

Upprepa: Stansmaskinen är vanligtvis utrustad med en matningsmekanism som flyttar plåtstycket till nästa position för att upprepa stansningsprocessen och skapa fler hål eller former, om det behövs. 

Stansning av plåt är en vanlig process inom metallbearbetning och används i olika branscher för att producera komponenter och detaljer med hög precision och repeterbarhet. Det är en effektiv och kostnadseffektiv metod för att skapa en mängd olika produkter, inklusive delar för bilar, elektronik, byggmaterial och mycket mer. 

 

 

Material vi kan stansa i 

  • Aluminium 
  • Stål 
  • Koppar 
  • Mässing 
  • Rostfri plåt